Dit moet je gezien hebben! TOP 10

Artikel 11 van 17

Dit moet je gezien hebben in 's-Hertogenbosch! Top 10

 

1- St.Jan Kathedraal

De sint-janskathedraal is een monument gebouwd tussen 1370 en 1529. Hij is van buiten al mooi, maar van binnen helemaal. Wil je meer actie? De toren van 43 meter hoog is open voor publiek. En eenmaal boven zie je ’s-Hertogenbosch is op een hele andere manier!

Voor meer informatie en directe link, kijk bij de blog over de sint-janskathedraal.

 

2- De Binnendieze

Een van de grootste touristen atracties in ’s-Hertogenbosch is toch echt de Binnendieze. Deze is 3km lang waarvan 1km oversluist. Er zijn verschillende routes die je kunt bevaren. De binnendieze wordt beschermd door de stad sinds 1972, dus kun je alleen via kring vrienden op de boot.

Voor meer informatie en directe link, kijk bij de blog over de Binnendieze.

 

3- Het Museum kwartier

Het museum kwartier bestaat uit twee musea: Het stedelijk museum ’s-Hertogenbosch en het Noordbrabants museum. Beide hebben ze veel te bieden. Met de 5000m2 aan ruimte, is dit een van de grootste musea van Nederland.  Ze hebben hele historische kunst maar ook nieuwe kunst. De hebben ook een mooie tuin waar je kunt lunchen.

Voor meer informatie en directe link, kijk bij de blog over het museum kwartier.

 

4- Het Jeroen Bosch art center

Het jeroen bosch art center zit in een oude kerk in de Hinthamerstraat. Ze tonen daar al het werk van Jeroen bosch. Het zijn echter wel allemaal replica’s. Maar ze zijn wel op echt formaat. Deze mag je zelfs aanraken! Vergeet tijdens je bezoek niet de toren te beklimmen. Je hebt daar boven een geweldig uitzicht over de stad.

Voor meer informatie en directe link, kijk bij de blog over Het Jeroen Bosch art center.

 

5- Zoete lieve gerritje

Zoete lieve gerritje is een beeld in de Uilenburg. Een van de oudste gedeeltes van de stad. Het beeld vertegenwoordigd de vriendelijkheid en opgewektheid van de stad en haar omgeving. Er is zelfs een liedje geschreven over ’s-Hertogenbosch waar zoete lieve gerritje centraal staat.

Voor meer informatie en directe link, kijk bij de blog over Zoete lieve gerritje.

 

6- Het Gemeentehuis

Het gemeentehuis van ’s-Hertogenbosch kun je vinden op de markt. Het komt uit 1670 en wordt nu vooral gebruikt voor trouwerijen. Het is gebouwd in verschillende stijlen en heel mooi versiert. Wil je een bezoekje wagen? Boek dan een gids die je alles laat zien en je wonderlijke dingen zal vertellen.

Voor meer informatie en directe link, kijk bij de blog over het gemeentehuis.

 

7- Minderbroedersplein

Een van de nog  niet heel bekende plekjes in ’s-Hertogenbosch is het minderbroedersplein. Het is een heel schattig en knus plekje met leuke restaurantjes en winkeltjes.

Voor meer informatie en directe link,  kijk bij de blog over het Minderbroedersplein.

 

8- De Moriaan (vvv kantoor)

De Moriaan is het oudste bakstenen huis van ’s-Hertogenbosch. En sommige zeggen zelfs het oudste bakstenenhuis van heel Nederland. Het is erkend als monument en tevens nu het vvv-kantoor. Neem een kijkje en laat de werknemers je alles over de stad vertellen en op weg helpen zodat je niks mist in de stad!

Voor meer informatie en directe link, kijk bij de blog over de Moriaan. (het vvv-kantoor)

 

9- Het Bastion

In 1528 werd het bastion gebouwd. De stadsmuur had vroeger een toegangspoort die destijds een zwak punt was bij de verdediging van ’s-Hertogenbosch. Daarom werd het Bastion gebouwd. In 2015 is het fort uitgebreid en is nu de thuisbasis van een gloednieuw informatiepunt en café.

Voor meer informatie en directe link, kijk bij de blog over het Bastion.

 

10- Het Zwanenbroedershuis

In het zwanenbroedershuis kunt u de rijke geschiedenis van de illustere Lieve Vrouwe Broederschap ervaren en het museum met historische uitspattingen ontdekken.

Voor meer informatie en directe link, kijk bij de blog over het zwanenbroedershuis.

Wij zouden het heel erg leuk vinden als jullie een review achterlaten. 

Review

Youtube

Kijk ook eens op ons youtube kanaal voor leuke video's over allerlei te gekke uitjes!! -xx-

Onze Instagram

Profielfoto wijzigen

 

 

© 2017 - 2024 uitjedagje.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel