Carnaval

Vorige Artikel 15 van 17 Volgende

Carnaval in Den Bosch is het grootste samenzijn feest wat je mee kunt maken met carnaval. Maar weet wel dat het er anders aan toe gaat dan hossend in je bananenpak door de kroegen heen.

Den Bosch veranderd in Oeteldonk. Een soort dorp. Met Knillis op de markt , met één keer in de vier jaar zijn vrouw Hendrien er naast. Vanaf dan gaat het los. klubkés hossen door de straten, overal worden eigen geschreven carnaval-nummers gespeeld.

En Iedereen gaat in zijn of haar boerenkiel de straat op. Deze boerenkiel (of jasje) zit van top tot teen vol met emblemen. Het is één grote menigte in rood-wit-geel.  

Tja, het blijft lastig om aan mensen boven de rivieren uit te leggen waarom ze hier in Oeteldonk toch al die tradities hebben en waar ze voor staan. Hoe blij als een kind iedereen is als Knillis weer wordt onthuld op de zondagmiddag, hoe hard iedereen moet huilen als hij vervolgens weer begraven wordt en ga zo maar door.

Advies: probeer in ieder geval je zachte ‘g’ te oefenen en trek een rood-wit-gele sjaal aan, dan kom je al een heel eind.

 

Datum cv2018: Zondag 11 Februari t/m dinsdag 13 Februari

Graag zien wij ook een leuke review op Tripadvisor! 

Youtube

Kijk ook eens op ons youtube kanaal voor leuke video's over allerlei te gekke uitjes!! -xx-

Onze Instagram

Profielfoto wijzigen

Uitje Dagje Den Bosch

Ludieke uitjes in
Den Bosch.

We love
Chocolate party's

 

© 2017 - 2023 uitjedagje.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel